Over Cobi Boone ...


"Waarom begin ik aan een beeld? Uit nieuwsgierigheid naar het resultaat van een idee dat me 'zomaar' of 'naar aanleiding van' te binnen schiet."

Cobi Boone


Cobi Boone

(1939)

Middelburg

cobibo@zeelandnet.nl

Foto: Michiel Sablerolle


Opleiding

1979 - 1988 

de Beeldenaar, School voor Kunst-zinnige Vorming Breda; werken in klei, gips, was, brons, hout en steen

1985 - 1987 
Joos Janssens, beeldhouwer, Essen (België); werken in steen
1987 - 1988
Jan Gladdines, beeldhouwer, Den Hout; werken in steen, portret naar model
1988 - 1990

Vrije Academie Den Haag; begeleiding: Nout Visser, beeld-houwer; einde traditioneel werk, vanaf nu experimenteel

1990 - 1993
Nieuwe Akademie Utrecht; begeleiding: Evert van Kooten Niekerk, beeldhouwer; afgesloten met eindpresentatie, november 1993
Vanaf 1981:
Regelmatig exposities in culturele centra, galeries, et cetera in het gehele land
Vanaf 2001:
Lid van de Zeeuwse Kunstkring
Vanaf 2005: Ingeschreven bij het CBK Zeeland

Na diverse kunstopleidingen, o.a. aan: de Beeldenaar in Breda, de Vrije Academie in Den Haag en tot slot de Nieuwe Akademie in Utrecht, die ik in 1993 met een eindpresentatie afsloot, wilde ik zelfstandig verder gaan. Ik had nu wel begrepen dat “alles” kon, met andere woorden: de vrijheid die je hebt als je aan het werk gaat is groot! De kunst is om juist daarmee om te gaan. Alles los te laten waarvan je denkt dat het zo hoort en je eigen weg te zoeken! Je eigen beeldtaal ontwikkelen. Ik had leren werken met veel verschillende materialen, klei, hout, steen, papier, metaal, brons. Mijn eerste grote thema waar ik jaren aan gewerkt heb was “Vrijheid-Gebondenheid”. Daar kon ik wat mee, het contrast sprak mij aan. Ik kon dat op verschillende manieren en met diverse materialen uitwerken. En van vrijheid kwam ik gauw genoeg op vogels. Vogels, diversiteit, beweging. Steeds op zoek naar schoonheid. Zo kwam ik bij “toeval” op het thema “Stilleven”. Daar werk ik nu de laatste jaren aan en al doende kom ik ook andere dingen tegen waardoor weer ander werk ontstaat, los van het thema. En zo werk ik maar door, gebonden aan mijn thema maar ook vrij!

- home -